PHIG.pl
»
Co nowego u naszych Firm Członkowskich
» Szef Kuchni Paweł Oszczyk - „The Best Chef 2013”
Szef Kuchni Paweł Oszczyk zwycięzcą tegorocznego prestiżowego rankingu
„Best of Warsaw 2013”
w kategorii „The Best Chef 2013”
We wtorkowy wieczór 3 grudnia 2013 roku podczas 10-tej już gali miesięcznik „Warsaw Insider” rozdał coroczne nagrody w kilkunastu kategoriach.
Zwycięzcą w kategorii „The Best Chef 2013” został Paweł Oszczyk !
Odbierając nagrodę Oszczyk powiedział: „jest to dla mnie ogromny zaszczyt otrzymać tak prestiżową nagrodę. Od prawie dziesięciu lat stawiamy na wysoką jakość oraz oryginalność i jak do tej pory nam się to udaje”.
Autorska kuchnia Pawła Oszczyka utrzymuje się niezmiennie wysoko w rankingach od wielu lat. Opiera się na jego wieloletnim międzynarodowym doświadczeniu, które znakomicie wykorzystał łącząc z elementami tradycyjnej polskiej kuchni. W restauracji La Rotisserie rozwinął on swoje skrzydła tworząc - jak oceniają członkowie jury - jedną z najlepszych restauracji w środkowo-wschodniej Europie.
W ubiegłym roku w tym samym prestiżowym rankingu Paweł Oszczyk odebrał nagrodę w kategorii „Najlepsza Restauracja Hotelowa”.
RESTAURACJA LA ROTISSERIE
Kameralna restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym hotelu Mamaison Le Regina na warszawskiej Starówce.
Szef Paweł Oszczyk przygotowuje autorskie specjały kuchni europejskiej w formie eleganckiego menu degustacyjnego. W tygodniu zaprasza na trzydaniowy business lunch i kolacje degustacyjne a w każdą niedziele poleca pięciodaniowy Linner. Latem restauracja powiększa się o romantyczne Patio – idealne miejsce zarówno na spotkania biznesowe, jak i przyjęcia rodzinne. W okresie świątecznym w restauracji organizowane są przyjęcia i specjalne Linnery. Podczas tegorocznej Kolacji Sylwestrowej serwowane będzie siedmiodaniowe menu z wyselekcjonowanymi winami.
Więcej informacji na stronie:
www.rotisserie.com.pl